1000 en 1 nacht

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekNaam 1000 en 1 nacht
Plaats Den Bosch
Adres Korenbrugstraat 2/4 5211EG Den Bosch
Land {{{land}}}
Lokatie link {{{lokatie link}}}
Bijzonderheden Ze verkopen alleen bijzondere spullen uit verre landen.
Website 1000 en 1 nacht
Onderdeel keten N.V.T.
Eigenaar {{{eigenaar}}}
Naam character N.V.T.
Bezocht door Jori Wauters
Datum bezoek 28-09-2011


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

1000 en 1 nacht is gelegen aan de Korenbrugstraat, de eerste winkel op de hoek. Het is een A2 locatie, na deze straat is de hoofdstraat van het centrum.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

De winkel 1000 en 1 nacht verkoopt alleen producten uit Arabische landen. Daarnaast werkt de winkel erg met wierookgeuren, die al buiten de winkel te ruiken zijn. De winkel is opgebouwd uit leuke hoekjes met spullen zodat de klant op ontdekking moet.

[bewerk] Koppeling aan een character?

1000 en 1 nacht is niet gekoppeld aan een character.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

1000 en 1 nacht verkoopt alleen producten uit Arabische landen. Dit zijn voornamelijk accesoires, woondecoratie, sieraden en dans accesoires. Voornamelijk de dans accesoires worden veel gebruikt in de vrijetijd tijdens danslessen of thuis. Daarnaast is het een goede winkel om te funshoppen.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

1000 en 1 nacht heeft een smal maar diep assortiment, ze verkopen alleen Arabische spullen. Binnen de Arabische spullen verkopen ze:

  • Aardewerk (borden etc.)
  • Kostuums
  • Sieraden, sieradendoosjes
  • Waterpijpen, theepotten
  • Spiegels

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Bij 1000 en 1 nacht is geen sprake van Fad merchandising.

[bewerk] Verkoopprijzen

1000 en 1 nacht hanteert een psychologische prijsstelling. De prijzen varieren erg, dit omdat het assortiment variert van sieraden tot meubels. De verkoopprijzen liggen tussen de paar euro voor sieraden en boven de 100 euro voor meubels.


[bewerk] Doelgroep

De doelgroep van 1000 en 1 nacht zijn voornamelijk vrouwen. Binnen de doelgroep vrouwen is het erg breed, jongeren maar ook ouderen zijn geinteresseerd in Arabische decoratie.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De winkel is ongeveer 100m2, doordat in de winkel kleine hoekjes zijn ingedeeld en het niet helemaal gelijkvloers is, is het moelijk om het in te schatten.

[bewerk] Omzet totaal en per m2.

De gemidelde omzet per vierkante meter in is ongeveer € 5000 dit zou betekenen dat de winkel een omzet zou hebben van ongeveer € 500.000 per jaar.

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

De ingang van de winkel zit precies in het midden op de hoek, bij binnenkomst zie je veel kleuren en ruik je veel wierrook. Rechts in de winkel is een verhoging waar bij alleen aan de zijkanten spullen staan. Op de benedenvloer is rechtsachter een klein zithoekje gecreëerd met de spullen die je kan kopen. De kassa bevindt zich links achter. Doordat er veel kleurrijke spullen in de winkel staan, oogt de winkel kleiner.

[bewerk] Link met streetview>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen