2theLoo Rotterdam

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


Naam 2theLoo
Plaats Rotterdam
Adres Poolsterstraat 76, 3067 TR Rotterdam
Land {{{land}}}
Lokatie link
Bijzonderheden
Website http://www.2theloo.com/nl/
Onderdeel keten Ja
Eigenaar Eric Treurniet
Naam character nvt
Bezocht door Lysanne Hoogendoorn
Datum bezoek 14 september 2011

[bewerk] De ligging van dit verkooppunt

Dit filiaal van 2theLoo ligt in het bekende winkelcentrum, Alexandrium te Rotterdam. Het Alexandrium is een overdekt winkelcentrum, maar heeft ook een grote meubelboulevard tot haar beschikking. Door de vele mogelijkheden die Rotterdam en dit winkelcentrum te bieden hebben, zijn de koopstromen groot, zijn er dagelijks duizenden passanten en is de kans op traffic, voor 2theLoo hoog. 2theLoo ligt vrij centraal in het winkelcentrum en daarom is het voor iedere bezoeker makkelijk te bereiken. Verder hangen er door het winkelcentrum veel bordjes met toiletten erop en deze verwijzen gezamenlijk (onder andere) naar de toiletten van 2theLoo. Winkelcentrum Alexandrium is makkelijk te bereiken, zowel met de eigen auto, het openbaarvervoer of lopend. Voor het winkelcentrum is een trein en metrostation, dus vooral voor de dagjes mensen is het geen enkel probleem om hier te komen.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan dit verkooppunt

Het leuke aan 2theLoo is het concept en het achterliggende idee. Veel mensen gaan een dagje shoppen, maar moeten ondertussen een aantal keer naar het toilet. Wat vaak wordt gedaan, is wat drinken in een restaurant en dan gebruik maken van het toilet of naar de bekende fastfoodrestaurants gaan. Het probleem hier is dat de toiletten vaak erg vies zijn en daarom is het geen fijn en hygienisch idee om hier te zitten. 2theLoo heeft hier wat op bedacht, namelijk het openen van een speciale toilettenwinkel met daarbij een kleine winkel waar de bezoekers speciale toiletspulletjes kunnen kopen. De toiletten bevinden zich achter in de winkel en voor €1 kan je gebruik maken van een niet alleen super schoon, maar ook super leuk toilet. Elk toilet heeft een ander design en daarom is het elke keer weer een verrassing waarin je terecht zult komen. Wanneer je klaar bent met toiletteren krijg je een tegoedbon van €0,50 en deze bon kan je gebruiken als kortingsbon, wanneer je wat koopt in de winkel. Denk hierbij aan producten als zeepjes, leuke bekers en handdoekjes. Allemaal dingen die je op een normaal toilet tegen komt. Je hebt dus niet alleen op een schoon en super leuk toilet gezeten, maar ook de mogelijkheid om iets leuks voor op je eigen toilet te kopen. Je kan het natuurlijk ook cadeau doen!

Bron Gebruiker:LysanneHoogendoorn In de shop van 2theLoo
Bron Gebruiker:LysanneHoogendoorn In de shop van 2theLoo

[bewerk] Koppeling aan een character?

2theLoo heeft zich niet verbonden aan een character.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

De link met retail kan worden gemaakt, omdat het een winkel is. Naast de toiletten bieden ze een klein assortiment aan met toiletspulletjes en cadeauartikelen. De organisatie heeft dus te maken met de inkoop en verkoop van producten en daarom zijn er retailers bij betrokken. Verder winkelen mensen vrijwel altijd in hun vrije tijd en tijdens het winkelen/shoppen moet je ook vaak naar het toilet. Door het aanbieden van de belevenisvolle en schone toiletten speelt 2theLoo dus ook in op het gemak en de hygiene tijdens de vrije tijd van mensen. Dit is relatie met leisure.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Zoals al eerder vermeld biedt 2theLoo toilet- en cadeauartikelen aan. In het alexandrium was de winkel niet heel groot en daarom stonden er maar twee stellingen waar artikelen op werden aangeboden. De keuze in het algemeen was vrij breed, maar erg ondiep. Van alle producten werd er maar één soort verkocht en daarom was er per productsoort weinig keuze. Omdat de producten ook wel als emergency good gezien kunnen worden, liggen de prijzen ook hoger dan in de supermarkt. Als je een product eenmaal met spoed nodig hebt, bent je bereid hier meer voor te betalen.

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

De producten die worden verkocht zijn niet dermate speciaal, dat er te spreken is van een rage of hype. Voor zover mij is opgevallen wordt er daarom niet gewerkt met fad merchandising, want tijdens mijn bezoek kwamen deze niet duidelijk naar voren.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen in de winkel van 2theLoo liggen tussen de €1 en €25. Denk hierbij aan kleine hebbedingetjes als de wat grotere producten. Verder kost een bezoekje aan het toilet €1, maar hierna krijg je wel een kortingsbon van €0,50, die je kan uitgeven in de shop. Nadat je wat gekocht hebt kost je toiletbezoek dus nog maar €0,50.

Bron Gebruiker:LysanneHoogendoorn Het assortiment is vooral gericht op de vrouw
Bron Gebruiker:LysanneHoogendoorn Het assortiment is vooral gericht op de vrouw

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep van 2theLoo is iedereen die opzoek is naar een toilet of toevallig een artikel nodig heeft wat zij verkopen in de winkel. De meeste bezoekers zal het winkelend publiek zijn en deze kunnen zowel een Nederlandse of buitenlandse afkomst hebben. Er wordt verder geen onderscheid gemaakt tussen leeftijd, want de toiletten worden in verschillende vormen aangeboden. Denk hierbij aan invalidentoiletten, babyrooms, wasruimtes en de standaard toiletten. De spulletjes die in de winkel worden verkocht zijn wel vrouwelijk, dus hierbij spelen ze meer in op het vrouwelijke publiek.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De vestiging in het Alexandrium schat ik op 45m2. De frondbreedte is ongeveer 3 meter en ik schat de winkel 15 meter diep. Er wordt verder zonder etalage gewerkt en het kan worden gezien als een inloopwinkel, omdat er geen deur aanwezig is.

Bron Gebruiker:LysanneHoogendoorn De bewegwijzering in het Alexandrium
Bron Gebruiker:LysanneHoogendoorn De bewegwijzering in het Alexandrium
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen