Acme Moviestore

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


{{{afbeelding}}}
Naam Acme Moviestore BV / Acme Wholesale BV
Plaats Scheveningen, Dordrecht, Almere, Hoorn, Maastricht en Den Haag (Hoofdkantoor)
Adres (hoofdkantoor)Namensestraat 73 2587 VX Den Haag Nederland Tel.: 070-3060042 Fax: 070-3521538 E-mail: info@acmemoviestore.com
Land {{{land}}}
Lokatie link {{{lokatie link}}}
Bijzonderheden Men kan online- en in een fysieke winkel producten kopen. Verder is er ook Acme on tour en kan je hun Acme Moviestore Nieuwsbrief ontvangen. Verder kunnen andere bedrijven bij Acme Wholesale tegen inkoopsprijzen producten inkopen om deze vervolgens weer door te verkopen via hun eigen verkoopkanalen.
Website [Algemene website] en [website van de webwinkel]
Onderdeel keten Ja
Eigenaar {{{eigenaar}}}
Naam character niet van toepassing
Bezocht door {{{bezocht door}}}
Datum bezoek {{{datum bezoek}}}

[bewerk] De ligging van de verkooppunten

Verspreid over Nederland. De verkooppunten bevinden zich in Scheveningen, Dordrecht, Almere , Hoorn en Maastricht. In Den Haag zit het hoofdkantoor.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Het zijn franchise ondernemers die onder de naam van Acme Moviestore opereren. Ze gebruiken niet alleen de naam, maar ook de website als reclamemedium. Ik heb zelf Acme Movieshop Dordrecht opgezocht. Informatie over deze verkooppunt kunt u vinden door op de blauwe link te klikken.

[bewerk] Franchise

Acme Moviestore is een winkelconcept dat het beste merchandise product uit de entertainment industrie (film, muziek, game, comics) aanbiedt aan de consument. Deze formule is ook beschikbaar als franchise formule. Winkeliers of potentiële retailers kunnen zich aanmelden voor deze franchise formule. Deze in Nederland unieke formule zal zeker voor extra omzetten zorgen alsmede het assortiment verbreden.

De voordelen van een Acme franchiser te zijn, zijn groot. Zo worden er extra kortingen gegeven bij de inkoop, vindt er sterke ondersteuning plaats vanuit het hoofdkantoor wat betreft het inkoopbeleid, assortiment, prijsbeleid, promotie en marketing. Er wordt geld, tijd en moeite geïnvesteerd om Acme Moviestore om alle franchise filialen en hun verkoopwaar zo goed mogelijk in de markt te zetten. De Acme Online Megastore zorgt daarnaast voor extra omzetten en afhaalopdrachten in de franchise filialen. De franchise formule bestaat uit drie verschillende concepten. De Acme Moviestore concept bestaat uit een winkel met een oppervlakte van tussen de 120 en 150 vierkante meter. De Acme Movieshop heeft een oppervlakte van tussen de 80 en 120 vierkante meter. Het meest laagdrempelige is het Acme Moviecorner concept. Deze winkel-in-de-winkel concept maakt het mogelijk om bijvoorbeeld in een videotheek een Acme Moviecorner hoek te openen die volledig wordt ondersteund door het hoofdkantoor.

Bron: [Voorwaarden Franchise]

[bewerk] Koppeling aan een character?

Nee

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Het is een retailer in merchandise artikelen gaande over film- en tekenfiguren. Deze artikelen worden door liefhebbers/verzamelaars van een bepaalde film- en/of tekenfiguur gekocht. Voor vele verzamelaars is een hobby en biedt het ontspanning.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Het is een heel breed en diep assortimenten. Zie voor meer informatie op Acme Online Megastore

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Er wordt wel meer reclame gemaakt op moment dat een nieuw film uit is. Waardoor er in een korte tijd meer artikelen ingekocht en verkocht wordt. Later wordt dit als een 'normaal'product opgenomen in het assortiment. Maar buiten deze situatie zal er geen Fad merchandise plaatsvinden.

[bewerk] Verkoopprijzen

Verschillend van paar euro's tot over de duizend euro.

[bewerk] Betalingssystemen

In de winkels kunt u contact of via de pin-automaat betalen. De betalingssystemen die via de Acme Online Megastore toegepast worden kunt u vinden door op de blauwe link te klikken.

[bewerk] Doelgroep

Liefhebbers / verzamelaars van film- en tekenfiguren.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen