Australian Homemade

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


Bron: Cindy Ramnarain
Bron: Cindy Ramnarain
Naam Australian Homemade
Plaats Den Haag
Adres Voldersgracht 42, 2512 JV
Land {{{land}}}
Lokatie link Klik hier
Bijzonderheden Een winkel waar speciale ijs, chocolade en koffie wordt verkocht.
Website www.australianhomemade.com
Onderdeel keten Nee
Eigenaar Mirre van der Laan
Naam character Geen
Bezocht door Cindy Ramnarain
Datum bezoek 24 september 2010

[bewerk] De ligging van de verkooppunten

Australian Homemade is gevestigd in het centrum van Den Haag aan de Voldersgracht. Australian Homemade heeft momenteel 23 winkels op A1 locatie. In de toekomst willen zij de Australian Homemade formule verder laten uitgroeien in onder andere "to go" shop in shop. De winkel is op een goede plaats gevestigd, omdat er veel passanten langs de winkel lopen.

[bewerk] Wat is bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Het bijzondere aan deze winkel is dat zij premium chocolade, koffie en ijs verkopen. De chocolade soorten worden met de hand gemaakt, het ijs wordt dagelijks vers bereid en de koffie wordt gemaakt van versgemalen koffiebonen. De ingrediënten van de producten komen uit diverse landen. Naast het produceren en verkopen van natuurlijke producten breidt Australian Homemade zijn assortiment ook uit met biologische producten. De producten zijn niet alleen verkrijgbaar in de winkel, maar ook op hun webshop.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Nee, de winkel is niet gekoppeld aan een character.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Australian Homemade heeft een uniek concept. De winkel verkoopt aparte ijs-, chocolade- en koffiesoorten die geen ander winkel in Nederland verkoopt. De chocolade soorten bijvoorbeeld zijn ook met bijzondere ingrediënten gemaakt die uit verschillende landen komen. Niet iedereen in Nederland kent het concept van Australian Homemade en het is ook weer een beleving voor bezoekers om iets nieuws uit te proberen.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Australian Homemade heeft een smal assortiment en een ondiep assortiment. De producten die zij verkopen zijn:

  • Ijs
  • Chocolade
  • Koffie
  • Cake
  • Brownies
  • Wafels

[bewerk] Is er sprake van fad merchandising?

Nee, er is geen sprake van fad merchandising.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen liggen tussen €1,- en €25,- euro.

[bewerk] Doelgroep

De winkel is gericht op iedereen die van aparte ijs-, koffie- en chocoladesoorten houden.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De winkel heeft geen etalage. De winkel is ongeveer 15 meter lang en 7 meter breed. De totale geschatte VVO bedraagt dus 105m².

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

De ingang van de winkel bevindt zich rechts van het gebouw. Rechts in de winkel bevinden zich de ijssoorten. Links daarvan staan alle chocolade soorten. De producten staan netjes in vitrines gesorteerd. De winkel heeft twee kassa's die aan de linkerkant van de winkel te vinden zijn. In de winkel is er de mogelijkheid om de producten daar te nuttigen of als men even moe is van het winkelen in het centrum van Den Haag kan men ook even op een stoel zitten en uitrusten totdat de bestelling klaar is. Verder is er door middel van borden goed aangegeven welke producten er zijn en wat de prijzen ervan zijn.

[bewerk] Link met streetview

Voorlopige invulling van dit onderdeel>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen