Boudoir cityrestaurant

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekAfbeelding:REM_2011_Boudoir_MichanouKooij.jpg
Naam Boudoir cityrestaurant
Plaats Rotterdam
Adres Meent 65a
Land {{{land}}}
Lokatie link {{{lokatie link}}}
Bijzonderheden
Website Boudoir
Onderdeel keten
Eigenaar
Naam character {{{naam character}}}
Bezocht door MichanouKooij
Datum bezoek 14 september 2011


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

Boudoir Cityrestaurant ligt op de Meent in het winkelgebied van Rotterdam. De meent is een bruisende straat en heeft mooie chique winkels en horecagelegenheden. Het restaurant ligt op een A-locatie waar vele passanten voorbij lopen. Het is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met de auto en te voet. Naast het restaurant is genoeg parkeergelegenheid. Boudoir maakt onderdeel uit van de restaurant management group (RMG), waar ook onder andere de volgende horecagelegeneheden van Rotterdam onder vallen;


  • CINQ club la plage
  • RIVA bar-restaurant-club
  • La Vanes eten&drinken
  • Purple Ultralounge

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

De consumenten komen naar Boudoir Cityrestaurant om te lekker te gaan dineren, voor een zakelijke lunch, een drankje te nemen na een dag lang winkelen of gezellig te borrelen na het werken. Het wordt gezien als een ontmoetingsplaats in een luxueuze omgeving met een gezellige sfeer en een exclusieve muziek die wordt gedraaid door de DJ. Daarbij willen ze wel een huiskamer-gevoel creëren en gaat het bij deze zaak om het 'zien en gezien worden'.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Boudoir is niet gekoppeld aan een character.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Boudoir valt onder de catergorie ‘uitgaan’ wanneer er wordt gekeken, naar de vrijetijdsbestedingen van de consument. Onder het uitgaan vallen restaurant bezoeken discoavond of een gezellige middag/avond. Consumenten komen naar Boudoir om te kunnen eten en drinken, te socializen of te loungen. Het kan dus worden gezien als een avondje uitgaan in Rotterdam.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Het assortiment is gericht op food dat het bedrijf aanbiedt aan de consument. Boudoir cityrestaurant heeft een smal assortiment, doordat het zich alleen richt op food. Daarbij heeft het wel een redelijk diep assortiment gericht op food wanneer je naar de menu’s kijkt.

  • Soep
  • Voorgerecht
  • Hoofdgerecht
  • Desserts

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Er is hier geen sprake van Fad merchandising.

[bewerk] Verkoopprijzen

Hierbij een overzicht van de verkoopprijzen;

  • Lunchgerechten

Sandwiches: €7,50

Salades: €8

Warme gerechten: €11,50


  • Dinergerechten

Voorgerechten: €10

Hoofdgerecht: €15

Nagerecht: €7,50

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep waar Boudoir cityrestaurant zich op richt zijn personen met leeftijden boven de 25 jaar. Deze bezoekers verwachten een stijlvolle avond uit, waar je (oude) bekenden kan ontmoeten. Ze gaan eerst langs Boudoir om daarna nog naar een andere discotheek te gaan bijvoorbeeld.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De verkoopvloeroppervlakte (VVO) zal ongeveer tussen de 150m2 en de 250m2 zijn.

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

De bar staat midden in de zaak, waardoor de linkerkant en de rechterkant van de ruimte met elkaar zijn verbonden. Het is een grote open ruimte, wat goed is voor het contact maken. Begrippen die bij de inrichting passen zijn; luxe, strakke vormgeving, warmte, modern en huiselijk. De bar is groot en ziet er schitterend uit, door middel van kristallen. Aan de linkerkant van het restaurant zijn hoge ronde banken. Achterin de zaak is een trap naar de kelder waar zich een cocktailbar bevindt. Aan de rechterkant van het restaurant zijn de gewone lage tafels met luxe beklede stoelen. Er zijn openslaande deuren naar buiten, waardoor het wat laagdrempeliger wordt voor de consument om naar binnen te stappen.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen