Bricks & Clicks

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


Bricks & Clicks is een vorm van bedrijfsvoering, waar zowel fysiek (bricks) als online (clicks) diensten of producten worden aangeboden aan de klant.


[bewerk] Wat zijn bricks en clicks

Het begrip kan op meerdere manier geïnterpreteerd worden. Een online webwinkel kan er voor kiezen dat klanten de producten na een online bestelling op een fysiek adres op kunnen halen. Daarnaast is het ook mogelijk dat een fysieke winkel ervoor kan kiezen, online diensten aan te bieden waar de klanten een bestelling kunnen plaatsen en de producten thuis bij de klant afgeleverd worden.

Een aantal voordelen van het Bricks & Clicks model. Bron: Wikipedia

  • Core business

De combinatie van bricks & clicks maakt het mogelijk voor een bedrijf zijn core business(es) beter, intensiver en gerichter te profileren.

  • Inkoopkanalen

De inkoop van een bedrijf kan worden geoptimaliseerd door de inkooprelaties als groothandels en distributeurs te betrekken in zowel de bricks en clicks. Hierdoor kunnen de inkoopprocessen beter op elkaar worden afgestemd waardoor goederen, producten en diensten efficienter op elkaar afstemd kunnen worden. Voorbeeld hiervan is de directe koppeling tussen voorraad, inkoop en verkoop.

  • Distributiekanalen

Distributiekanalen kunnen worden geoptimaliseerd door de combinatie van fysieke en online bedrijfsvoering. Kanalen zijn beter beheersbaar en er zijn meer mogelijkheden.

Online bedrijfsvoering biedt de mogelijkheid merken, merknamen, merkartikelen op de website te vermelden.

  • Stabiliteit

Door de combinatie van bricks & clicks wordt de stabiliteit van een onderneming vergroot. Een bedrijf zonder website wordt tegenwoordig niet echt serieus meer genomen. Daar tegenover staat dat puur online winkels door klanten niet altijd geaccpeteerd worden. Zij missen de herkenning in een fysiek bedrijf.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen