Build-A-Bear Workshop

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekBuild-A-Bear Workshop
Build-A-Bear Workshop
Naam Build-A-Bear Workshop
Plaats Utrecht
Adres Oudegracht 109, 3511 AG Utrecht
Land {{{land}}}
Lokatie link Build a Bear store
Bijzonderheden
Website http://www.buildabear.nl
Onderdeel keten
Eigenaar
Naam character Bearemy
Bezocht door Kevin Spijkers en Erwin Hendrickx
Datum bezoek 12 september 2007


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

De winkel is gelegen aan de Oude Gracht in hartje Utrecht. Dit is de bekendste gracht in deze stad. Hier vindt men werven en werfkelders die uniek zijn in de wereld. Het is dus een populair gebied en daardoor is er een hoge passantenstroom. Op de Oude Gracht zijn veel horecagelegenheden met een terras langs de gracht. Een leuk detail is dat door deze horecagelegenheden de werven nog altijd functioneel zijn, omdat de bevoorrading deels per bood plaatsvindt.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Keuze uit ruim 35 knuffels
Keuze uit ruim 35 knuffels
De vulmachine
De vulmachine
Keuze uit verschillende outfits
Keuze uit verschillende outfits
Bearemy kun je ook zelf maken
Bearemy kun je ook zelf maken

Kinderen kunnen hier zelf hun knuffel laten maken. Ze hebben de keuze uit ruim 35 knuffels, die ze kunnen laten vullen. Na het vullen mogen de kinderen zelf een hartje stoppen in de knuffel voor deze dicht gestikt wordt. Hierdoor komt de knuffel 'tot leven'. Nadat de knuffel klaar is moet er een naam verzonnen worden. Dit is voor op de geboorteakte die de kinderen via de computers in de winkel kunnen maken. Verder zijn er tal van verschillende outfits te koop voor de knuffels, van een Elvis pak tot een motor outfit.

De winkel is erg bijzonder omdat er echt een beleving gecreeërd wordt. De kinderen worden volledig betrokken bij de tot-stand-koming van de knuffel en hebben er dus al gelijk een band mee.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Het bedrijf heeft Bearemy als character. Deze is bij evenementen aanwezig, maar je kan ook je eigen Bearemy kopen en samenstellen in de winkel.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Build-A-Bear Workshop heeft een duidelijke link met zowel retail als met leisure. Het is een duidelijk verkooppunt en kan daarom gemarkeerd worden als retail. Tevens is er een duidelijk verband met leisure, in de winkel kunnen kinderfeestjes gegeven worden wat deel uitmaakt van vrijetijdsbesteding en dus leisure. Tevens speelt de winkel in op het interactieve aspect met de klant.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Build-A-Bear Workshop heeft 3 duidelijke productgroepen, namelijk de knuffels, kleren en accessoires. Het assortiment is dus niet erg breed maar wel zeer diep. Er zijn veel mogelijkheden tot het maken van een geheel unieke knuffel.

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Nee, alle artikelen in de winkel zijn uit het eigen assortiment van Build-A-Bear en er worden geen andere merken gepromoot.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen van knuffels zijn zeer verschillend. Een knuffel zonder kleren en accessoires kost gemiddeld € 20,- maar met kleren en accessoires erbij zit de gemiddelde verkoopprijs tussen de 40 en 80 euro.

De kleertjes en accessoires worden tevens los verkocht.

[bewerk] Doelgroep

Build-A-Bear heeft 2 duidelijke doelgroepen; kinderen en ouders. Alleerst de kinderen, dit is de belangrijkste doelgroep voor Build-A-Bear, zij zijn degene voor wie de knuffel bestemd is. De andere doelgroep, ouders, is belangrijk omdat zij vaak degene zijn die de knuffel betalen en dus ook de winkel moeten kennen.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De totale VVO van Build-A-Bear Workshop Utrecht bedraagt ongeveer 110 vierkante meter. De etalage is 4 meter breed en 1 meter diep.

[bewerk] Omzet totaal en per m2.

Per vierkante meter is de gemiddelde omzet in de speelgoedzaken ongeveer € 2900,- ( bron: http://hbd.nl/ ) De totale winkel bedraagt 110 m2. En dus zal de winkel een omzet hebben van ongeveer € 319.000,- op jaarbasis.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen