Camper & Theo

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekBron Marielle van den Hoek Camper & Theo
Bron Marielle van den Hoek Camper & Theo
Naam Camper & Theo
Plaats Antwerpen
Adres Nationalestraat 33, 2000 Antwerpen BE
Land {{{land}}}
Lokatie link klik hier
Bijzonderheden Retail & Horeca gecombineerd
Website Camper
Onderdeel keten Camper
Eigenaar /
Naam character Geen
Bezocht door Marielle van den Hoek
Datum bezoek 11-10-2011

[bewerk] De ligging van de verkooppunten

Camper & Theo is gelegen aan de Nationalestraat in de Modewijk van Antwerpen. De Nationalestraat verbindt het centrum met de hippe wijk 't Zuid van Antwerpen. De winkel ligt zowel in een winkelstraat welke tevens dient als aanlooproute voor tussen twee belangrijke stadsdelen, dit zorgt voor veel passanten. Deze winkel is gelegen op een B locatie, de winkels in de buurt hebben een luxe en exclusieve uitstraling. Tevens is er horeca te vinden en ook musea.

Bron Marielle van den Hoek Tas Camper
Bron Marielle van den Hoek Tas Camper
Bron Marielle van den Hoek Pand Camper&Theo
Bron Marielle van den Hoek Pand Camper&Theo
Bron Marielle van den Hoek Terras Theo
Bron Marielle van den Hoek Terras Theo

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Camper & Theo maken gebruik van elkaar, in de goede zin van het woord. Camper is een wat exclusieve schoenenwinkel en Theo daarentegen is een bistro. Gezien de hoge huurprijzen in dit deel van de stad, hebben beide bedrijven besloten hun krachten te bundelen en op deze manier twee soorten winkels op één locatie aan te bieden. Camper Schoenen van Camper zijn eigenzinnig, comfortabel en altijd ‘A little better’. Dat geldt ook voor Theo, de bistro met een zonneterras, waar men terecht kan voor de betere toast, pasta of salade.

Hier wordt gebruik gemaakt van Blurring. Blurring is het Engelse woord voor onscherp, wazigheid. In economische termen betekent blurring branchevervaging. Innovatieve combinaties tussen retail en horeca. Camper & Theo is hier een zeer duidelijk voorbeeld van binnen de kleinere winkelketen. De grote warenhuizen zijn een bekend voorbeeld in Nederland, bijvoorbeeld La Place bij V&D.

Bron Marielle van den Hoek VOR Collectie
Bron Marielle van den Hoek VOR Collectie
Bron Marielle van den Hoek VOR Collectie
Bron Marielle van den Hoek VOR Collectie

[bewerk] Koppeling aan een character?

Deze winkelcombinatie maakt geen gebruik van een character.


[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

In Antwerpse Nationalestraat biedt het duo Camper & Theo het winkelend publiek een intelligent hybride concept aan. Zowel aan de man als de vrouw is gedacht. Terwijl vrouwlief haar ogen richt op de schoenen van Camper, rust manlief uit onder het genot van een hapje en een drankje bij Theo.

Dit concept is een voorbeeld van Blurring: Vanuit de economische kant gezien het Engelse woord voor Branchevervaging. Fashion-meets-culi; foodservice en retail zijn in Camper & Theo op een verrassende manier geïntegreerd.

De van oorsprong Spaanse schoenwinkel heeft als motto ‘Walk, don’t run’. En als er dan al gerend wordt, dan zijn het de afgematte kerels die snakken naar koffie en wat lekkers. En zich spoeden naar de Franse bistro ‘Theo’ aan de andere kant van de winkel. Niet voor niets want elke dag wordt vers brood ingevlogen van de befaamde bakkerij Poilâne uit Parijs. Het beleg is ook meer dan alleen een plakje jongbelegen Goudse; het is tenslotte in Antwerpen,de stad waar de gastronomie dagelijks gevierd wordt. De bezoeker kan zowel foie gras als nutella voor op brood bestellen.


[bewerk] Sponsor

Camper is sponsor van het Emirates New Zealand Team bij de Volvo Ocean Race 2011-2012. In de winkel zijn dan ook kleine zeilboot versies te zien, bijvoorbeeld in de etalage. Er liggen boekjes met extra informatie over deze sponsoractie in een display, opgesteld achterin de winkel. In dit boekje is ook de merchandiselijn van deze sponsoring afgebeeld. Vier paar schoenen speciaal ontworpen in samenwerking met het Emirates New Zealand team, en daarnaast een Jacket, Fleece, T-shirt, Polo, Backpack, Messenger bag en zonnebrillen. Deze dragen alle het logo van het winkelconcern Camper en de andere sponsor Fly Emirates.


[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Camper is een schoenenwinkel met een assortiment aangeprezen als eigenzinnig, comfortabel en ‘A little better’. Dit uit zich ook in het aangeboden assortiment, wat bestaat uit één productgroep. Kernassortiment zijn de schoenen voor zowel dames, heren als kinderen. In het randassortiment zijn de pantoffels te vinden. Echter, is er geen aanvullend assortiment te koop. Camper biedt geen breed assortiment, ze verkopen hoofdzakelijk alleen schoenen. Echter maken ze wel gebruik van een diep assortiment. Zo zijn er voor zowel heren, dames als kinderen verschillende maten, kleuren, pasvormen en modellen te krijgen.

Bron Marielle van den Hoek Kernassortiment
Bron Marielle van den Hoek Kernassortiment
Bron Marielle van den Hoek Seasonal Merchandise
Bron Marielle van den Hoek Seasonal Merchandise

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Camper heeft een diep assortiment aan schoenen waarbij ze te maken hebben met een assortiment welke verschilt per seizoen. Zo waren op het moment van bezoek aan de winkel pantoffels te zien, de seasonal merchandise. Één soort in vele verschillende kleuren. Ook worden er in de herfst en de winter bijvoorbeeld meer hoge laarzen aangeboden. In de lente en de zomer zijn er voornamelijk meer comfortabele slippers en sandalen, ook wel fad merchandise artikelen genoemd, ook deze worden op een speciale plaats in de winkel neergezet, zodat ze opvallen en apart worden gehouden van de vaste collectie.


[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen verschillen, maar deze verschillen zijn niet enorm. Zo betaalt men bij Camper voor een gewone instapschoen zo’n €100,00 en voor een hoge, bewerkte laars tot wel €300,00. Theo verkoopt voornamelijk verse snelle gerechten, voornamelijk broodjes, pasta’s en salades. Deze prijzen liggen zo tussen de €8,00 en €20,00.


[bewerk] Doelgroep

Voordat Camper en Theo tot een samensmelting kwamen, was Camper gelegen in het oude [[centrum[[ in een klein pand. Daar heeft de winkel een vaste klantenkring ontwikkeld, door een juiste vorm van klantenbinding. Tot op de dag van vandaag vormen zij een groot deel van de huidige doelgroep. De winkel ligt in een lange winkelstraat tussen twee belangrijke wijken van Antwerpen in. Deze straat wordt druk bezocht door toeristische consumenten. Met name in de zonnige zomermaanden nemen deze mensen al snel plaats op het terras en zien tot hun verbazing dat er ook een schoenenwinkel gevestigd zit. Op deze manier loopt de doelgroep ook van de bistro Theo naar schoenenwinkel Camper en visa versa. Tevens door het sponsoren van de Volvo Oceanrace wordt er gericht op de zeilers.


[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De geschatte VVO van de gezamenlijke winkel is 100m2. Dit is inclusief de ruimte voor de etalage, kassa, displays en opslagruimte.


[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

Camper en Theo hebben een hoekpand, waar dus 2 puien zijn. Één voor Camper en één voor Theo. De buitenzijde oogt hetzelfde, voornamelijk zwart. Van binnen is ook vooral met zwart en rood gewerkt, hetgeen de winkel een luxe en eigenzinnige uitstraling geeft. Bij binnenkomst staan er paaltjes met een groot rood touw, welke bij de rode loper horen te staan. In deze overgangszone voelt de bezoeker zich ‘belangrijk’. Bij binnenkomst is de linkerzijde van de ruimte gevuld met de schoenenwinkel en rechts de bistro.

Bron Marielle van den Hoek Links Camper
Bron Marielle van den Hoek Links Camper
Bron Marielle van den Hoek Rechts Theo
Bron Marielle van den Hoek Rechts Theo

Aangezien het assortiment van Camper bescheiden is, wordt deze tentoongesteld aan enkel de zijden van de winkel op een verhoging, een soort display. Door de veel loop ruimte is er voldoende plaats voor bijvoorbeeld kinderwagens of drukke zaterdagen. Er is veel zitplaats, zowel om te passen als tafels en stoelen voor de bistro. Aan de achterzijde van de winkel hangt over de gehele muur een spiegel, wat een verruimend effect heeft. En de winkel nog beter tot zijn recht komt. Op de spiegel hangt een grote hertenkop, welke de aandacht trekt en dient als kunst. Er zijn meerdere kunstwerken te bewonderen. De bistro oogt gezellig en redelijk eenvoudig, maar loopt geheel mee in de kleuren en vormgeving van Camper. Qua inrichting is het echt één winkel.


[bewerk] Filmpje


[bewerk] Link met streetview

Voorlopige invulling van dit onderdeel>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen