Fabricati

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek
Fabricati winkel in Rotterdam
Fabricati winkel in Rotterdam
Naam Fabricati Woonwinkel & Cadeaushop
Plaats Rotterdam
Adres Nieuwe Binnenweg 72 · 3015 BC · Rotterdam
Land {{{land}}}
Lokatie link klik hier
Bijzonderheden Kleurrijke, bijzondere en unieke woon- en cadeauartikelen
Website http://www.fabricati.nl/
Onderdeel keten n.v.t.
Eigenaar Terry
Naam character {{{naam character}}}
Bezocht door Anouk Hendriks
Datum bezoek 27 september 2011


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

De ligging van Fabricati in Rotterdam
De ligging van Fabricati in Rotterdam

Fabricati is gelegen aan de Nieuwe Binnenweg 72 in Rotterdam. Dit is een B locatie. De Nieuwe Binnenweg is ongeveer 5 à 10 minuten lopen van het winkelgebied (centrum) met de meeste passanten. Fabricati heeft onder andere het voordeel dat deze locatie beter te bereiken is met de auto. Tevens heeft Fabricati een webshop met een ruim assortiment. Klik hier voor de webshop van Fabricati.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Voor kleurrijke, bijzondere en unieke meubels, tafelzeil, keramiek, lampen,volkskunst, decoratiemateriaal, bordenrekjes, manden etc. uit o.a. Mexico, India, Egypte, Senegal, Marokko, Mongolië en Peru is Fabricati al jaren een begrip in Rotterdam en omstreken en op internet. Ook voor gadgets, kamerbreed fotobehang, ansichtkaarten met een knipoog, keukenaccessoires en goedkope cadeautjes is Fabricati uw hofleverancier! Bron: Fabricati

Bij woonwinkel en cadeaushop Fabricati kijk je je ogen uit. Plastic mandjes voor op tafel, Mexicaans tafelzeil, kitscherige kandelaars en malle magneetjes. Het is de gedroomde spot voor iedereen die een origineel en betaalbaar cadeautje zoekt. Bron: Rotterdam Info

[bewerk] Koppeling aan een character?

Er is geen sprake van koppeling aan een character bij Fabricati.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

De link met leisure is dat de bezoeker in zijn vrije tijd Fabricati kan bezoeken om te winkelen, de winkel te bekijken en/of gewoon leuke woon- en cadeauartikelen te kopen. Het winkelen voor plezier (funshoppen) is een van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen van de consument op dit moment. De link met retail en merchandise ligt vooral in het uitgebreide aanbod van producten en diensten. Bij Fabricati kan je namelijk voor alles terecht. Van woonideeën tot gadgets, ze hebben het allemaal! Ook staat het personeel bij Fabricati altijd open voor vragen en hulp.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

De inrichting van Fabricati in Rotterdam
De inrichting van Fabricati in Rotterdam

Bij Fabricati is er sprake van een heel breed assortiment (er zijn veel productgroepen aanwezig), maar er is geen sprake van een diep assortiment. Enkele productgroepen die bij Fabricati aanwezig zijn, zijn:

 • Decoratie
 • Douche, Bad en WC
 • Foto-dingen
 • Fotobehang
 • Funny
 • Gadgets
 • Kaarsen
 • Kitchen
 • Lampen
 • Liefde
 • Lijf en Leden
 • Magneetjes
 • Meubels
 • Onderweg
 • Opbergen & Opruimen
 • Reli
 • Roken
 • Schrijven enzo
 • Speel en Ontdek
 • Spiegels
 • Tafelzeil van de rol
 • Mexicaanse volkskunst

Bron: Fabricati

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Nee, er is geen sprake van Fad merchandise bij Fabricati.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen bij Fabricati variëren van laag (cadeauartikelen) tot hoog (woonartikelen). Zo is er voor ieder wat wils. Met dit breed assortiment is de winkel de gedroomde spot voor iedereen die een origineel en betaalbaar cadeautje zoekt.

Bron: Fabricati

[bewerk] Openingstijden

Zondag 13.00u - 18.00u
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 11.00u - 18.00u

Fabricati is iedere zondag geopend.

Bron: Fabricati

[bewerk] Doelgroep

Ook de doelgroep van Fabricati varieert van jong tot oud, van binnenlands tot buitenlands. Over het algemeen zijn de bezoekers van Fabricati bekend met het winkelconcept en zijn al jaren vaste klant. Maar er komen ook veel buitenlanders die een dagje Rotterdam bezoeken en geïnteresseerd zijn in het brede en bijzondere aanbod van Fabricati. Hetzelfde geldt voor mensen uit Nederland en Rotterdam. Kortom: Fabricati is voor jong en oud, voor binnenlands en buitenlands, voor iedereen die een origineel en betaalbaar cadeautje zoekt!

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De etalage van Fabricati in Rotterdam
De etalage van Fabricati in Rotterdam

Zoals te zien op de afbeelding hiernaast maakt Fabricati goed en ruim gebruik van de etalage. In de etalage worden producten uit verschillende categorieën tentoongesteld. Dit varieert van een bank en een stoel tot magneten en gadgets. De etalage wordt geschat op ongeveer 3,75m² (2,5 breed bij 1,5 diep). De vloeroppervlakte van de winkel wordt geschat op ongeveer 60m² (6m breed bij 10 meter diep).

Let op: dit zijn schattingen!

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

De routing van Fabricati is vrij open en gemakkelijk ingedeeld. Bij binnenkomst in de winkel zijn de woonartikelen zoals stoelen en banken te vinden en het behang. Maar ook verderop in de winkel zijn nog enkele woonartikelen te vinden. Met goed weer staan er ook nog enkele producten buiten voor de winkel tentoongesteld. In het midden van de winkel zijn vooral de kleinere cadeauartikelen, zoals gadgets en gifts te vinden. Linksachter in de winkel is een 'spirituele' hoek ingericht met producten uit onder andere Mexico en India. Ook linksachter in de winkel zijn nog wat gadgets en gifts te vinden. Fabricati maakt gebruik van kasten en stellingen om producten zo goed en duidelijk mogelijk aan de klanten te tonen. De kassa is rechtsachter in de winkel te vinden. Deze is groot en duidelijk zodat de klant weet waar hij/zij de producten kan afrekenen. Ook bij de kassa zijn nog enkele mandjes met kleine producten zoals magneetjes, sleutelhangers etc. te vinden voor de impulsaankopen.

[bewerk] Link met streetview

Voorlopige invulling van dit onderdeel

[bewerk] Websites gelinkt aan Fabricati>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen