Fanshop Roda JC

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


Roda JC Fanshop
Roda JC Fanshop
Naam Roda JC Fanshop
Plaats Kerkrade
Adres Roda JC Ring 1, 6466 NH Kerkrade
Land {{{land}}}
Lokatie link Locatie Roda JC Fanshop
Bijzonderheden Fanshop Roda JC
Website http://www.rodajc.nl/
Onderdeel keten {{{onderdeel keten}}}
Eigenaar {{{eigenaar}}}
Naam character {{{naam character}}}
Bezocht door Chantal Breen
Datum bezoek 17 september 2010

[bewerk] De ligging van de verkooppunten

De Fanshop van voetbalclub Roda JC is gevestigd in het stadion van Roda JC op een industrieterrein in Kerkrade. Op dit terrein is onder andere een discotheek en een grote doe-het-zelf zaak te vinden. Rondom het stadion zijn er genoeg parkeergelegenheden en tevens is het stadion en dus ook de winkel goed bereikbaar met openbaar vervoer.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Zodra men de fanshop van Roda JC binnenkomt, wordt men direct ondergedompeld in de wereld van Roda JC. Overal waar men in de winkel kijkt, ziet men het Roda JC logo of enkele spelers van de club. Alle producten die verkocht worden in de fanshop zijn uiteraard gelinkt aan Roda JC.

De fanshop is bijzonder, aangezien er slechts 1 echte Roda JC Fanshop is in heel Nederland. Maar ook de locatie van de winkel is zeer bijzonder. De ingang van de fanshop is direct naast de hoofdingang van het stadion, men wordt dan ook eerst geconfronteerd met het stadion, voor men de winkel betreed, kortom een beleving!

De voorzijde van het stadion
De voorzijde van het stadion

[bewerk] Koppeling aan een character?

De fanshop van Roda JC is niet specifiek gekoppeld aan characters maar uiteraard wel aan Roda JC. Binnen in de fanshop zijn er tevens ook producten te vinden die gekoppeld zijn aan Lucky, de mascotte van Roda JC.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

De fanshop is volledig gericht op voetbalclub Roda JC. De Roda JC Fanshop is de enige officiele fanshop van Roda JC in heel Nederland en zoals eerder vermeld is het gehele assortiment afgestemd op Roda JC of de spelers van de club. En door de inrichting van de winkel bevindt zich men bij binnenkomst gelijk in de Roda sferen.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

De Roda JC Fanshop heeft een klein en ondiep assortiment. Het assortiment bestaat onder andere uit:

  • Wedstrijdkleding: tenues, trainingspakken, etc.
  • Stationary: pennen, potloden, schriften, etc.
  • Fanartikelen: sjaals, petten, etc.
  • Overige: sleutelhangers, kussens, etc.

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Tijdens het bezoeken van de fanshop was er geen fad merchandising te vinden.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen lopen in de fanshop zeer uiteen. Men kan in de fanshop een leuke sleutelhanger kopen, maar tevens ook het nieuwe trainingspak waarin de selectie van Roda JC vaak gezien wordt. Maar met name worden uiteraard de tenues het meeste verkocht. Een enkel shirt kost rond de €70,- en wanneer men het tenue compleet wil, kijkt men al toch snel naar een broek van €30,- en sokken van €15,-. En tevens kan men ook kiezen voor het trainingspak wat rond de €120,- zal kosten. Er kan dus gezegd worden dat de prijzen zeer variëren.

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep die op de Roda JC Fanshop bezoekt, zijn uiteraard de Roda fans. De leeftijd van deze doelgroep loopt zeer uiteen, aangezien zowel zeer jonge kinderen als volwassenen de winkel bezoeken voor de aanschaf van een sjaal of het tenue.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De verkoopvloeroppervlakte van de Fanshop is ongeveer is ongeveer 110 m2. De Fanshop is vorig seizoen vergroot en opnieuw ingericht. De winkel is vergroot en het assortiment niet uitgebreid, hierdoor is er veel meer ruimte gecreëerd en is de fanshop prettig om te bezoeken, zowel op drukke als rustige dagen. De winkel heeft helaas geen etalage.

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

Wanneer men de winkel bezoekt ziet men als eerste aan de rechterkant de kassa en links een rek met kleding. Men wordt in de winkel, door dit rek, "gedwongen" rechtsom de winkel te bewandelen. Over een overgangsfase kan dan ook niet gesproken worden. Wanneer men voorbij de kassa is ziet men achterin de winkel de tenues hangen met het bedrukkingapparaat hiervoor. Men slaat deze hoek vaak over, kortom de koude hoek, aangezien verderop in de winkel de shirts nogmaals hangen. Dan loopt men links om het rek heen en komt vervolgens weer uit bij de kassa.

In de winkel is er slechts één rek in de winkel te zien en alle overige producten zijn te vinden aan de wand. Alle producten zijn gemakkelijk te zien en tevens is ook alles aan te raken.

[bewerk] Link met streetview

Voorlopige invulling van dit onderdeel>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen