G-Star Rotterdam

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek
G-Star Rotterdam
G-Star Rotterdam
Naam G-Star Store Rotterdam
Plaats Rotterdam
Adres Lijnbaan 116/118 · 3012 ER · Rotterdam
Land {{{land}}}
Lokatie link klik hier
Bijzonderheden Ondergrondse kledingwinkel met de winkel zelf als etalage
Website http://www.g-star.com/nl/
Onderdeel keten G-Star Raw
Eigenaar
Naam character {{{naam character}}}
Bezocht door Anouk Hendriks
Datum bezoek 27 september 2011


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

De G-Star Store Rotterdam is gelegen op een A1 locatie in het centrum van Rotterdam. De winkel, gevestigd aan de Lijnbaan in Rotterdam, is gelegen in het midden van de winkelstraat. Deze populaire winkelstraat bestaat uit andere winkels als Only, Jack & Jones en Vodafone. Bij het zien van deze straat valt de G-Star Store meteen op. Zoals te zien op de foto's maakt de winkel een verbluffende entree naar de ondergrondse kledingwinkel, waardoor de winkel niet te missen is.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

De etalage van G-Star in Rotterdam: de winkel zelf
De etalage van G-Star in Rotterdam: de winkel zelf

Het bijzondere aan deze kledingwinkel is dat het geen normaal winkelpand betreft, maar een ondergrondse winkel. Dit betekent dat de winkel bijna tot geen mogelijkheid heeft om te etaleren. De winkel zelf dient dus eigenlijk als etalage. Door middel van glas rondom de roltrappen die de bezoekers naar de winkel leiden, kunnen mensen de winkel al van te voren inkijken.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Er is geen sprake van koppeling aan een character bij G-Star.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

G-Star Rotterdam bevindt zich in de retail sector. Het is een kledingwinkel en biedt een groot assortiment aan A-merk kleren aan. De link met leisure is dat de bezoeker in zijn vrije tijd G-Star Rotterdam kan bezoeken om te winkelen, de winkel te bekijken en/of gewoon leuke kleren en accessoires te kopen. Het winkelen voor plezier (funshoppen) is een van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen van de consument op dit moment.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

G-Star Rotterdam heeft een heel breed assortiment qua kleding en accessoires. Tevens heeft de winkel een zeer ondiep assortiment, gezien het feit dat de winkel alleen het A-merk G-Star aanbiedt. Het G-Star aanbod bestaat onder andere uit:

 • Jeans
 • Broeken en leggings
 • Jurken en rokjes
 • Jassen
 • Blazers
 • Vesten
 • Hemden en blouses
 • Truien en vesten
 • T-shirts
 • Schoenen
 • Accessoires

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Er is geen sprake van fad merchandising bij G-Star Rotterdam. Wel speelt de winkel met de regelmatig nieuwe collecties in op de laatste trends en ontwikkelingen binnen de kledingbranche.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen van G-Star RAW liggen hoger dan de gemiddelde prijs van een kledingstuk. Dit komt omdat G-Star een populair A-merk is wat bekend staat om zijn goede service en kwaliteit. Toch is er in iedere G-Star Store voor iedereen een passend en betaalbaar kledingstuk te vinden.

Bron: G-Star RAW Online Shop

[bewerk] Doelgroep

G-Star is een Nederlands kledingmerk. Het label maakt vooral kleding in een urban-stijl. Het merk is met name populair onder Europese studenten. De oorspronkelijke naam van het merk was GAP Star, maar werd veranderd naar G-Star RAW. Meestal wordt het echter alleen aangeduid als G-Star. Het merk staat onder invloed van de Europese mode, maar ook van militaire kleding. Sommige exemplaren van de kleding hebben zakken die dicht kunnen worden geritst op de armen. Ook hebben ze speciale zakken voorde mobiele telefoon. Het merk is met name populair in de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Spanie en andere Europese landen. G-Star verkoopt eigenlijk voor alle doelgroepen, al licht de focus op tieners en jongeren. Maar ze verkopen ook mannenkleding en dameskleding. Het meest bekend is het merk vanwege haar jeans.

Bron: Simcha Mens en Gezondheid

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De overgangszone bij G-Star Rotterdam
De overgangszone bij G-Star Rotterdam

Zoals de te zien op de afbeelding hierboven is er bij G-Star Rotterdam geen sprake van een etalage. Dit werkt echter ten voordele van de winkel, de gehele winkel dient namelijk als een grote etalage. Te zien op de foto is dat er wel enkele bovenkleding aan kabels voor de ruiten van de winkel hangt. Dit kan gezien worden als de etalage van de kledingwinkel. Er is geen sprake van een vloeroppervlakte. De vloeroppervlakte van G-Star Rotterdam wordt geschat op ongeveer 120m².

Let op: dit zijn schattingen!

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

G-Star Rotterdam is verdeeld in twee delen: mannen en vrouwen. Na binnenkomst (via de roltrappen) bevindt zich aan de rechterkant de mannenafdeling en aan de linkerkant de vrouwenafdeling. Meteen bij binnenkomst zijn in het midden van de winkel een aantal paspoppen met jeans tentoongesteld voor zowel mannen als vrouwen. Op beide afdelingen bevinden zich zowel kleding als accessoires. Rechtsachter in de winkel bevinden zich de kassa's, de schoenenafdeling en de paskamers. Om de winkel te verlaten moet men weer door de winkel met de roltrap naar boven.

[bewerk] Link met streetview

Voorlopige invulling van dit onderdeel>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen