Geheim

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekNaam Het Geheim
Plaats Roosendaal
Adres Raadhuisstraat 38, 4701 PT
Land {{{land}}}
Lokatie link locatie via Google Maps
Bijzonderheden Het Geheim is een bijzondere drogisterij waarbij persoonlijke service wordt nagestreeft. De producten hebben veel een hoge eisen. Zo moeten de producten voldoen aan de volgende voorwaarden: natuurlijke ingredienten, milieu vriendelijk, biologische afkomst/teelt, gezondheidsbevorderend, effectief, luxe, duurzaam in gebruik/afkomst.
Website officiele website Het Geheim
Onderdeel keten
Eigenaar
Naam character Geen character
Bezocht door Lisanne van Hooijdonk
Datum bezoek 27 september 2011


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

Het geheim is gelegen in het centrum van Roosendaal. De winkel is goed te bereiken en in de nabije omgeving zijn voldoende parkeermogelijkheden. Het is een speciaalzaak op het gebied van natuurlijke cosmetica en huidverzorging. De winkel ligt aan de rand van het winkelgebied in het centrum op een A2 locatie.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

Het bijzondere aan het Geheim is de rust en de passie die je voelt als je binnen komt. Je wordt direct begroet door verkopers maar ze staan niet gelijk voor je neus. In de winkel hangt een bepaalde rust die mensen op hun gemak stelt en waardoor je graag door de winkel wandelt. Middels producten wordt er geprobeerd de klanten in een goede sfeer te laten komen. Door de soort producten hangt er een kruidengeur die niet te sterk aanwezig is maar je ruikt hem zeker wel. Op de achtergrond staat er een zacht muziekje aan die rustig en van deze tijd is waardoor je je er wel prettig blijft voelen maar niet het idee hebt in een yoga winkel te zijn beland. Ook zijn er innovatieve producten te vinden en te verkrijgen in de winkel. Zo staat er een soort bal die zorgt voor een betere lucht en schimmels en bacterien uit de lucht haalt waardoor het goede lucht is voor de gezondheid. Door de extra mogelijkheden, zoals een gekleurde led lam erin en de mogelijkheid om je muziek erop aan te sluiten, wel helemaal van deze tijd.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Het Geheim is niet gekoppeld aan een character.

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Het geheim is een verkooppunt van producten die gebruikt zouden kunnen worden voor leisure activiteiten.Hierbij kan gedacht worden aan ontspanning en relaxing van lichaam en geest. Er wordt niet aan merchandising gedaan.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Het geheim heeft geen breed assortiment maar wel een diep assortiment. Het assortiment kan onderscheden worden in de volgende productgroepen:

  • voedingssupplementen
  • baby/kinder verzorging
  • thee
  • haarverzorging
  • lichaamsverzorging
  • mondverzorging
  • schoonmaak artikelen
  • gluten vrije artikelen
  • zelfzorggeneesmiddelen
  • cadeau artikelen

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

De branche waarin Het Geheim zich bevindt werkt niet of nauwelijks met hype producten ook wel fad marchandising. Wel is het zo dat wanneer er iets nieuws in de branche wordt uitgevonden veel mensen het willen proberen omdat ze geloven dat het een verbetering is van al het oude dat er al was.

[bewerk] Verkoopprijzen

De [verkoopprijs|verkoopprijzen] van Het geheim lopen ver uiteen. De prijs van een product begint bij €0,30 en kan oplopen tot wel €300,00.

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep van Het Geheim is zeer divers. Mensen komen er omdat ze producten willen die niet overal worden verkocht maar er komen ook mensen die op zoek zijn naar een leuk cadeau. De meeste mensen die Het Geheim bezoeken zijn mensen die de gezondheid en uiterlijke verzorging erg belangrijk vinden.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

Wordt aan gewerkt. De verkoopvloeroppervlakte van Het Geheim is ongeveer 100m2. Daarvan is ongeveer 7m2 bezet door de etalage. De etalage is doorzichtig, hierdoor kijk je vanaf de straat ook recht de winkel in. Daardoor lijkt de winkel erg open en geeft het een frisse blik.

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

De ingang van Het geheim bevind zich in het midden van het pand. Zodra je de winkel binnenkomt heb je eerst een kleine overgangszone die gelijk staat aan de diepte van de etalage daarna heb je het idee dat je pas echt in de winkel bent. Als je rechtdoor zou lopen, loop je recht tegen een stelling aan, door deze stelling wordt de winkel in tweeen gedeelt waardoor je wanneer je binnenkomt, door de rechtsoriëntatie van mensen, rechts langs de middenstelling loopt. Ongeveer halverwege houdt de middenstelling op en is een breed pad horizontaal in de winkel gelegd hierdoor kan je via verschillende routes verder lopen. De routing van de winkel is tot halverwege de winkel vast gelegd, daarna kan je direct op het doel aflopen waar je heen wilt of om de middenstelling heen lopen naar de kassa om daar hulp te vragen.

De schappen in het midden van de winkel zijn laag gehouden waardoor je direct heel de winkel kunt overzien. Alle producten kunnen direct worden vastgepakt en van veel producten zijn ook testers beschikbaar.

[bewerk] Link met streetview

Voorlopige invulling van dit onderdeel>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen