Geronimo Stilton

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekGeronimo Stilton
Naam mascotte Geronimo Stilton
Website mascotte N.V.T.
Hoort bij bedrijf B.V. De Wakkere Muis
Website bedrijf De Wakkere Muis homepage
Type bedrijf Uitgeverij
In gebruik sinds April 2000
Omschrijving mascotte Geronimo Stilton is een muis
Live aanwezig Ja
Grootte in cm. Onbekend.
Soortgenoten familieleden Ja, dit zijn Opa Wervelwind, Thea Stilton, Klem Stilton, Benjamin Stilton, Duifje Duistermuis, Pinky Punk, Tante Lilly
Merchandise beschikbaar Ja
Eigenaar of management Elisabetta Dami
[bewerk] Historie en ontstaan character

Geronimo
Geronimo

Oorspronkelijk komt Geronimo Stilton uit Italiƫ. De bedenker van Geronimo Stilton is de Italiaanse Elisabetta Dami.

Geronimo Stilton. Deze muis is geboren in Rokford gelegen in Muizeneiland en hij staat al twintig jaar aan het hoofd van Uitgeefgroep Stilton. Dit bedrijf heeft hij overgenomen van zijn opa. Bij uitgeefgroep Stilton geven ze het meest gelezen dagblad uit, de wakkere muis. Daarnaast is Geronimo auteur van heel wat bestsellers.


[bewerk] Waarvoor wordt de mascotte ingezet

Het character wordt voornamelijk gebruikt in de boeken van Geronimo Stilton. Daarnaast zijn er een aantal merchandise producten van het character beschikbaar. Eind 2008 heeft Geronimo in Nederland echte populariteitgekregen na de lancering van een commercial over een boek. Deze commercial werd op Nickelodeon vertoont en sindsdien lijkt Geronimo in Nederland voet aan de grond te krijgen. Nickelodeon heeft uitzendrechten voor de animatiereeks van Geronimo Stilton gekocht. Sinds 21 september 2009 kunnen de avonturen van Geronimo dan ook worden beleeft via deze kinderzender.


[bewerk] Kan het character live, praten, bewegen etc.?

Geronimo kan live worden ingezet bij handtekeningsessies van een nieuw boek of bij de opening van bepaalde winkels. Het character praat echter niet maar wuift wel en gaat met kinderen op de foto.


[bewerk] Welke mechandise lijnen zijn er?

Merchandise van het character:


De merchandise artikelen zijn verkrijgbaar via de site van Geronimo Stilton. Deze site is www.dewakkerewinkel.nl. Naast deze site zijn de boeken van Geronimo tevens bij diverse boekenwinkels, speelgoedwinkels en webwinkels verkrijgbaar. De boeken van Geronimo Stilton zijn in meerdere landen verkrijgbaar en zijn in wel 35 verschillende talen geschreven.


[bewerk] Wat zijn de doelgroepen van de mascotte-inzet?

De doelgroep waar het character op gericht is bestaat uit kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Het leesniveau is ongeveer voor kinderen vanaf 8-10 jaar, verschillend per boek, maar Geronimo is ook populair onder de jongere kinderen. Het character is in trek bij zowel jongens als meisjes in de aangegeven leeftijdscategorie.

[bewerk] Zijn er samenwerkingsverbanden met betrekking tot de mascotte?

Er zijn tal van verkooppunten die de producten van Geronimo Stilton verkopen, althans de boeken. Daarnaast heeft Nickelodeon rechten gekocht om de animatiereeks van Geronimo uit te zenden.

[bewerk] Is er sprake van licenties?

Waarschijnlijk heeft Nickelodeon de rechten gekocht om een animatieserie te maken. Verder zullen er ook licenties uitgegeven zijn voor de productie en ontwikkeling van merchandising.

[bewerk] Wat is het belang van mascotte voor bedrijf en omzet?

Uitgeverij de wakkere muis is speciaal opgericht voor de verkoop van Geronimo producten. Andere producten worden dan ook niet verkocht via deze uitgever. Dit character is dan ook van groot belang voor het bedrijf en de omzet hiervan. Zonder populairiteit van het character zullen er veel minder producten worden verkocht bij de uitgeverij.

[bewerk] Filmpje mascotteTrailer op Nickelodeon van de nieuwe animatieserie over Geronimo Stilton.


[bewerk] Zijn er familieleden, vriendjes mascottes of iets dergelijks?

Ja, dit zijn:


[bewerk] Websites gelinkt aan de mascotte?

[bewerk] Leverancier

Onbekend.


[bewerk] Anders bronnen, hyperlinks

[bewerk] Suggesties

>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen