Holland Heineken House

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoekHHH
Logo Holland Heineken House
Naam Holland Heineken House
Plaats Divers (de winkel bevind zich in ieder Holland Heineken House tijdens de olympische spelen iedere 2 jaar)
Adres
Land {{{land}}}
Lokatie link {{{lokatie link}}}
Bijzonderheden Verkoop merchanidse artikelen gelinkt aan het land waar de spelen plaatsvinden
Website [1] (werkt alleen tijdens de olypische spelen!
Onderdeel keten {{{onderdeel keten}}}
Eigenaar Heineken
Naam character {{{naam character}}}
Bezocht door Sanne Blank
Datum bezoek 15 augustus 2008

[bewerk] De ligging van het verkooppunt

De laatste Olymische spelen in 2008 vonden plaats in Beijing, China. er was een groot beursgebouw omgebouwd tot ontmoetingsplek voor athleten en supporters. binnen deze hal was een gedeelte omgebouwd tot klein retail en merchandise dorp. In dit "dorp" stonden de volgende merken: Suit Supply, asics, perry en het de merchandise van Heineken zelf. zodra de bezoeker het Holland House binnen kwam moest deze het retail dorp passeren.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan dit verkooppunt

Alle artikelen welke verkocht werden waren gekoppeld aan de Olympische spelen van het betreffende land. Veelal waren de kleuren Oranje, rood wit en blauw terug te vinden samen met bijvoorbeeld in dit geval Chinese tekens. Ook het jaartal van de spelen was erop terug te vinden. dit is een duidelijke vorm van fad merchandise.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Nee. het Character Tjemp loopt wel in het Holland Heineken House rond maar is tot op heden nog niet gekoppeld aan een merchandise product. Wel is het logo van de Olympische spelen terug te vinden op de artikelen. Op de merchandise van Heineken zelf is het logo van het Holland Heineken House terug te vinden

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Deze winkel is een match met de retail en merchandise omdat er producten te koop waren gericht op het evenement die op dat moment plaatsvond. De merchandise artikelen die werden verkocht waren gekoppeld aan het merk en in dit geval het Holland Heineken House.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

De productgroepen onderverdeeld in:

Kleding van Perry sport en Heineken

 • Broeken
 • Shirtjes
 • Overhemden
 • Truien

Pakken van Suitsupply

 • Overhemden
 • Pantalon
 • Jasje
 • Schoenen.

Gadgets van Heineken

 • Handwaaier
 • Lanyard
 • Petjes
 • Slippers
 • Tasjes

Het assortiment was in omvang redelijk breed en erg ondiep er waren aardig wat artikelen te koop maar er was verder geen keuze in prijs of bijvoorbeeld kleur.

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

In de winkel van het Holland Heineken House wordt 100% gebruik gemaakt van fad merchandise. Ieder product is voorzien van een logo welke te maken heeft met de olympische spelen. De merchandise van Heineken zelf met het logo zoals bovenaan deze pagina is afgebeeld is op elke artikel terug te vinden.

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen waren Nederlandse prijzen omgerekend naar Yuan (Chinese Munteenheid).

De prijzen waren erg uiteenlopend van 50 Yuan (ongeveer 5 euro) voor een Holland Heineken House waaier of lanyard tot 700 Yuan (ongeveer 70 euro) voor een blouse van de Suitsupply met logo's en emblemen van de Olympische spelen erop verwerkt.

Voor een compleet pak van Suitsupply was je al snel 4000 Yuan (ongeveer 400 euro) kwijt.

De merchandise van Perry varieerde qua verkoopprijs van kleding tussen de 300 Yuan en 600 Yuan (tussen de 30 en 60 euro) per artikel.

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep voor deze winkel is erg groot. In principe worden alle bezoekers van het Holland Heineken House gezien als doelsgroep. Deze doelgroep bestaat uit de volgende segmenten:

 • Mannen en vrouwen, hier varieert de leeftijd van ongeveer 12 jaar tot 80.
 • Kinderen; zij hebben vaak zelf niets te spenderen, helaas is er ook geen kleding aanwezig voor de kleintjes. Wel worden er kleine attributen verkocht welke ook voor kinderen geschikt zijn.
 • Nederlandse bezoekers, maar ook zeker de buitenlandse bezoekers aan het huis. Er zijn overdag, vooral in de avond veel buitenlandse bezoeken van supporters. Deze deden vaak een aankoop van iets in de Nederlandse kleur oranje in de winkel.
 • Bezoekers in de modale en boven modale inkomensklasse. Er waren bijvoorbeeld bij suitsupply veel producten aanwezig die aardig konden oplopen in prijs.

[bewerk] Omzet totaal

Helaas heb ik geen toegang kunnen krijgen op het omzet totaal van de spelen in 2008.

[bewerk] Inrichting en routing winkel

De winkel was opgedeeld in drie delen, echter waren deze wel open dus het was mogelijk voor de bezoeker op door alle drie de delen te lopen zonder de winkel te moeten verlaten.

Nadat de bezoeker het Holland Heineken House betrad liep deze recht op de winkel af. De uitstraling van de winkel was erg open en toegankelijk. De winkel was erg breed met een breed kassapunt (uitgerekt door de breedte van de hele winkel waardoor de klant snel geholpen kon worden. Dit brede kassapunt nam 2 van de 3 delen van de winkel tot zich.(de perry sport artikelen en de Heineken artikelen) Het derde deel van suitsupply was apart van de andere twee delen van de winkel.

De routing in de winkel was het meest voor de hand liggend van rechts naar links. Echter kon het voorkomen dat de bezoeker van de andere kant afkwam en de winkel van de linkerzijde betrad. Doordat de winkel niet diep was was er maar 1 mogelijke route in de winkel varierent van startpunt aan het linker of rechter end.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen