IJshotel Jukkasjärvi

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


IJshotel  Jukkasjärvi
Naam IJshotel Jukkasjärvi
Plaats Jukkasjärvi
Adres 981 91 Jukkasjärvi
Land Zweden
Lokatie link klik hier
Bijzonderheden De rivier Torne vormt de bron voor al het ijs en in de lente smelt het ijs weer in deze rivier
Website www.icehotel.com
Onderdeel keten
Eigenaar Yngve Bergkvist
Naam character
Niet bezocht want
Niet bezocht vanwege {{{niet bezocht vanwege}}}
Link met leisure en REM Hotel / Webshop met merchandise

[bewerk] De ligging in relatie tot land/streek/gebied

Het hotel ligt in Zweden, 200 km in de poolcirkel. Dit is natuurlijk noodzakelijk, zodat het ijs ook bevroren blijft. Ook alle activiteiten, die je kunt ondernemen vanuit het hotel, hebben sneeuw, ijs en een koud klimaat nodig. Het hotel is bekend over de gehele wereld en er komen dan ook toeristen op af uit alle windstreken. De website is geheel in het engels.

[bewerk] Wat is bijzonder/creatief aan deze verkooppunten (denk ook aan evt. cultuurverschillen)

Het meest bijzondere aan dit hotel is natuurlijk dat het gehele hotel gebouwd is van ijs. Het hotel is gebouwd bij de rivier Torne. Deze rivier, met zuiver water, is elk jaar de bron voor al het heldere ijs. Als in de lente het ijs weer smelt, gaat het water weer terug de rivier in. Naast het verblijven in de koude kamers van het ijshotel, biedt het hotel nog twee andere mogelijkheden waardoor de beleving compleet is. Je kunt namelijk na een koude nacht ook verblijven in de warme kamers, de zogenaamde Kaamos kamers. In deze kamers is het ongeveer 30 °C, echt het tegenovergestelde van de ijskamers. Daarnaast kun je ook mee gaan op ‘wilderness camp’ en het outdoor leven beleven. Naast de kamers om in te verblijven, heeft het hotel ook een ijskerk, ijsrestaurant (ook een ‘warm’ restaurant) en ijskunstwerken. Naast het hotel, hebben ze ook de eerste permanente ijsbar gemaakt in het centrum van Stockholm, icebar Stockholm. Natuurlijk worden er door het hotel goede instructies gegeven over hoe je goed kunt slapen in -5 °C en hoe je je moet kleden voor het poolklimaat.

Bron foto Jan Jordan IJshotel Jukkasjärvi
Bron foto Jan Jordan IJshotel Jukkasjärvi

[bewerk] Koppeling aan een character?

Nee.

[bewerk] Meer uitleg over link met retail & merchandising en leisure?

Het ijshotel heeft ook een webshop, waar je allerlei merchandise artikelen kunt kopen met de naam ICEHOTEL. Al deze producten zijn natuurlijk gerelateerd aan het ijshotel. De link met leisure ligt in het feit dat mensen in hun vrije tijd naar zo een museum gaan.

Bron [website] Webshop van IJshotel Jukkasjärvi
Bron [website] Webshop van IJshotel Jukkasjärvi

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Het IJshotel biedt eigenlijk drie groepen aan waarin je kunt boeken, namelijk de kamers, activiteiten of arrangementen. Binnen de groep kamers, kan men weer kiezen voor een koude of warme accommodatie en daarbinnen heeft het hotel weer verschillende kamers. Het assortiment heeft dus een behoorlijke diepte. Ook binnen de activiteiten heeft men een ruime keuze. In de groep arrangementen biedt het hotel vijf verschillende arrangementen aan. Ook is er een onderscheidt te maken in de producten van de webshop. De webshop heeft namelijk drie productgroepen, namelijk ICEHOTEL collectie, boeken en DVD’s en kleren en rugzakken. Binnen deze productgroepen heeft de consument ook weer ruime keus, oftewel het assortiment heeft diepte.

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Nee, er is geen sprake van Fad merchandise. Alle merchandise artikelen worden namelijk het gehele jaar door verkocht.

[bewerk] Verkoopprijzen

In de verkoopprijzen van de kamers zit een enorme variatie. De prijzen zijn verschillend per weekdeel, voor kinderen en volwassenen en per kamer. Ook voor de activiteiten en arrangementen verschillen de prijzen enorm. Voor een complete prijslijst van het IJshotel, klik hier.

In de webshop is het goedkoopste product een paar wollen sokken, namelijk 80 Zweedse kronen. Het duurste product op de webshop is een boek over het eten en de avonturen van Jukkasjärvi, namelijk 425 Zweedse kronen.

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep van het hotel is eigenlijk iedereen. Iedereen kan er verblijven en een unieke vakantie beleven. Er komen dan ook toeristen van over de hele wereld naar dit bijzondere hotel toe. Ook door de collectie kunstwerken komen er kunstenaars van over de hele wereld naar het hotel voor de kunstwerken die aanwezig zijn. Het hotel biedt ook mogelijkheden voor de zakelijke markt, zoals conferentiezalen of excursies speciaal voor vergaderingen. Hierdoor kunnen ook bedrijven terechtkomen bij het hotel. Door de kerk komen er ook veel verliefde stelletjes naar het koude Zweden om de bijzondere ijskerk te trouwen.


[bewerk] Inrichting en routing winkel

De inrichting is erg creatief. Ten eerste is het gehele hotel van ijs gemaakt, maar daarnaast is ook nog elke kamer anders. Ook zijn er ‘warme’ kamers, waar de inrichting modern en van nu is. In de restaurants, in zowel de koude als de warme, is de inrichting doorgetrokken. Alle is een geheel.

Bron foto Jan Jordan Een kamer van IJshotel Jukkasjärvi
Bron foto Jan Jordan Een kamer van IJshotel Jukkasjärvi
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen