Raveleijn souvenirwagen

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek

Afbeelding:Rem 2011 raveleijnwagen daniellewuijts.jpg


Naam Raveleijn Souvenirwagen
Plaats Kaatsheuvel
Adres Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel
Land {{{land}}}
Lokatie link Klik hier
Bijzonderheden Ambulante handel
Website Efteling
Onderdeel keten
Eigenaar
Naam character De ruiters van Raveleijn
Bezocht door Daniëlle Wuijts
Datum bezoek 24 september 2011

[bewerk] De ligging van het verkooppunt

De souvenirwagen van Raveleijn is eigendom van attractiepark de Efteling. In dit park is deze souvenirwagen dan ook te vinden. De Efteling is verdeeld in verschillende rijken. De bezoeker kan de souvenirwagen vinden in het Marerijk, vlakbij de attractie Raveleijn. Na afloop van de parkshow komt de bezoeker langs deze souvenirwagen zodat hij of zij één van de producten kan aanschaffen. Natuurlijk is de souvenirwagen ook bereikbaar voor de bezoekers die ervoor kiezen om de parkshow niet te bezoeken.

[bewerk] Wat is bijzonder/creatief aan dit verkooppunt?

Deze souvenirwagen behoort tot de ambulante handel. De wagen is gekoppeld aan de parkshow Raveleijn. De souvenirwagen van Raveleijn heeft een echte Efteling-uitstraling. Deze uitstraling komt naar voren door de kleuren die worden gebruikt en door de vormgeving van de souvenirwagen. Het is maar een kleine wagen, maar toch worden er veel producten gepresenteerd op een overzichtelijke manier. Dit is belangrijk omdat er na de uitloop van een show veel bezoekers om de wagen heen staan. Door het gebruik van de kleuren groen en bruin, vallen de gekleurde producten die worden gepresenteerd goed op. Deze kleuren zijn rustig en geven hierdoor de souvenirwagen een overzichtelijke uitstraling. De wielen die onder de wagen geplaatst zijn, geven de bezoeker het idee van een echte wagen. De manier waarop de materialen bewerkt zijn, geeft de bezoeker het echte Efteling-gevoel. De souvenirwagen sluit dus perfect aan bij de sfeer die de bezoeker ervaart binnen de Efteling.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Deze souvenirwagen is gekoppeld aan de characters die een rol spelen in de parkshow Raveleijn. De belangrijkste characters zijn de ruiters, waar de helmen, zwaarden en de speelfiguren op gebaseerd zijn. Deze characters zijn:

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Deze souvenirwagen is te vinden in de Efteling. Hierdoor heeft deze wagen een duidelijke link met leisure.

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

Het assortiment wat wordt aangeboden bij de souvenirwagen van Raveleijn, is vrij smal. Er zijn niet veel productgroepen herkenbaar, vooral niet in vergelijking met de andere merchandisepunten in de Efteling. De producten die worden verkocht vallen namelijk bijna allemaal onder dezelfde productgroep, de producten vallen nauw met elkaar samen.

De producten die worden verkocht bij de souvenirwagen van Raveleijn, zijn:

  • Helmen
  • Zwaarden
  • T-shirts
  • Boeken
  • Stationary goods
  • Speelfiguren
  • Spelletjes
  • Rugzakken
  • Spaarpotten

De souvenirwagen heeft een vrij ondiep assortiment. De bezoeker kan wel kiezen uit verschillende kleuren helmen en zwaarden die bij de ruiters passen, maar wanneer wordt gekeken naar de andere productgroepen, kan de bezoeker kiezen uit een soort rugzak, een spaarpot of een pennenset. Dit komt natuurlijk doordat de souvenirwagen maar een beperkte capaciteit heeft wanneer het om het presenteren van de artikelen gaat.

Afbeelding:Rem 2011 raveleijnproducten2 daniellewuijts.jpg

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

De parkshow van Raveleijn was in het begin zo populair dat alle tickets er elke dag, elke show weer uit gingen. De characters zijn natuurlijk erg populair, helemaal bij degenen die ook het boek hebben gelezen. Dit veroorzaakt fad merchandising.

[bewerk] Verkoopprijzen

De prijsstelling die hier wordt gehanteerd, kan worden vergeleken met de verkoopprijzen in de andere souvenirwinkels van de Efteling. De producten die bij de souvenirwagen kunnen worden gekocht, zijn ook verkrijgbaar bij de Efteldingen, de winkel bij de ingang/uitgang van de Efteling. De meeste producten worden psychologisch geprijsd (bijvoorbeeld € 13,99). De prijzen variëren van bijvoorbeeld € 7,99 voor een pennenset tot € 49,99 voor een magische schudwaterbol.

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep van deze souvenirwagen is zeer divers. Na afloop lopen de bezoekers langs deze wagen. De zwaarden en helmen zijn vaak populair bij de jongere kinderen, maar ook het boek valt bij veel bezoekers in de smaak, ook bij de wat oudere bezoekers. Wanneer wordt gekeken naar het geslacht, kan worden vastgesteld dat de souvenirwagen onder jongens populairder is dan onder meisjes.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De verkoop vloeroppervlakte (VVO) van de souvenirwagen van Raveleijn kan niet nauwkeurig worden vastgesteld. De wagen is ongeveer één meter lang en twee meter breed. Dit maakt de verkoop vloer oppervlakte twee vierkante meter. Echter staan de consumenten vaak om de wagen heen. Vastgesteld kan dus worden dat de verkoop vloeroppervlakte groter is dan de eigenlijke oppervlakte die de wagen inneemt. Om de souvenirwagen is immers genoeg ruimte om de producten te bewonderen, tenzij iedereen meteen op de kar afduikt natuurlijk. Ten slotte is er geen sprake van een etalage bij de souvenirwagen van Raveleijn.

[bewerk] Routing en inrichting van de winkel

Omdat dit een souvenirwagen is, is er geen sprake van een routing. De bezoekers kunnen immers aan de rechterzijkant en de voorkant van de wagen de gepresenteerde producten bewonderen. De kassa van de souvenirwagen, is te vinden aan de linkerzijkant van de wagen. Wanneer de bezoeker na de parkshow langs de souvenirwagen loopt, is deze niet direct te zien. De bezoekersstroom komt dan namelijk vanaf de rechterzijde. Niet alleen in de souvenirwagen, maar ook aan de souvenirwagen hangen diverse artikelen. De zwaarden hangen laag, deze zijn dan ook erg populair onder de jongere bezoekers.

Afbeelding:Rem 2011 raveleijnproducten daniellewuijts.jpg

>> Voor alle informatie over mascottes, merchandise en bijzondere winkels in de retail, check de Retailwiki. <<
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen