Sissy Boy

Van RetailWiki

Ga naar: navigatie, zoek


Afbeelding:sissyboylogo.jpg Afbeelding:Sissyboyetalage.jpg
Naam Sissy Boy Mosae Forum
Plaats Maastricht
Adres Markt 55, 6211 CK Maastricht
Land {{{land}}}
Lokatie link klik hier
Bijzonderheden {{{bijzonderheden}}}
Website www.sissyboy.nl
Onderdeel keten Sissy Boy Homeland
Eigenaar Michael Smit, Algemeen Directeur
Naam character nvt
Bezocht door Lindsay Vek
Datum bezoek 12 oktober 2007


[bewerk] De ligging van de verkooppunten

Sissy Boy Mosae Forum is gelegen in het centrum van Maastricht.

[bewerk] Wat bijzonder/creatief aan deze verkooppunten

In Maastricht staat de grootste Sissy Boy Homeland winkel van Nederland. In het gerestaureerde historische pand zijn vele oude ruimtes aan elkaar geknopt en herbergen op twee verdiepingen de dames-, heren- en kindermode van Sissy Boy. Naast de kleding zijn er ook verzorgingsproducten, woonaccessoires en horeca inbegrepen. Niet zomaar een kledingwinkel, een heel concept dat aan 2 kanten de aandacht trekt.

Afbeelding:sissyboystoel.jpg

De filosofie is dat elk product bruikbaar is, past in het hedendaagse interieuren waarin iemand iets van zichzelf in kan herkennen.

[bewerk] Koppeling aan een character?

Nee

[bewerk] Link met Retail & merchandising en leisure?

Sissy Boy is een retailwinkel, waar niet alleen detailhandel plaatsvindt, maar ook horeca en entertainment. Mensen lopen ook naar binnen om even wat te drinken en lopen vaak, met een gekocht artikel naar buiten. Er hangt een huiselijke sfeer dat zorgt voor een lage drempel.

Afbeelding:sissyboyverzorging.jpg

[bewerk] Aantal productgroepen, diepte assortiment

De producten die Sissy Boy Mosae Forum aanbiedt zijn: - kleding (dames-, heren- en kinderkleding) - woonaccessoires (inclusief decoratie, behang, quilts, servies, etc) - verzorgingsproducten (crèmes, handdoeken, theedoeken) - horeca (ontbijt en lunch, louter organische produkten)

[bewerk] Is er sprake van Fad merchandising?

Nee

[bewerk] Verkoopprijzen

De verkoopprijzen van de kleding en woonaccessoires liggen op een gemiddeld niveau. Het meubilair is wat duurder, exlusiever.

[bewerk] Doelgroep

De doelgroep van Sissy Boy zijn families, jonge mensen die houden van basic met iets extra's.

[bewerk] Schat de VVO in en de etalage breedte en diepte

De winkel heeft een verkoopvloeroppervlakte van 750 m2. Dit betreft de benedenverdieping met de verschillende ruimtes en de bovenverdieping.


[bewerk] Inrichting en routing winkel

In het gerestaureerde historische pand zijn de oude stijlkenmerken zoals mozaïek vloeren en plafondelementen zijn behouden. Als je binnenkomt, loop je door een hoge smalle hal met veel spiegels, hier kun je een keuze maken, welke kant je op wilt. Voor de winkel staat een Sissy Boy Scooter met het logo erop.

Afbeelding:sissyboyscooter.jpg

Er zijn verschillende ruimtes die in elkaar over lopen. Zoals de ruimte met de kleding loopt over in de verzorgingsprodcten die weer overloopt in de woonaccessoires en die ruimte komt weer uit in het horeca gedeelte. Er is gebruik gemaakt van een logische routing door het hele gebouw.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen