Etalage

Van RetailWiki

Versie op 3 dec 2008 12:48 van StephanieErne (Talk | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek


Een etalage is een winkelraam waarachter producten worden getoond die meestal in de uitverkoop zijn. In de etalages van kledingzaken staan vaak aangeklede etalagepoppen.

De etalage is het visitekaartje van een winkel. Het moet klanten aantrekken, geeft het productenaanbod weer, en moet hen ervan overtuigen dat de winkel verkoopt waar de klant naar op zoek is. Een potentiële klant die voorbij wandelt, beslist aan de hand van wat hij in het raam ziet, of hij zal binnenkomen of niet. De etalage bepaalt dus in belangrijke mate de omzet of verkoopcijfer. Dit is de reden om veel werk te maken van de etalage inrichting.

De uitstraling en opbouw van de etalage moeten een beeld geven van wat de klant in de winkel mag verwachten. Het is belangrijk om af en toe te veranderen van inrichting, want anders wordt het allemaal maar wat gewoontjes en letten voorbijgangers er op den duur niet meer op. Gemiddeld gaat een etalage inrichting maximum één maand mee.

Bij het zien van een mooie en bijzondere etalage trek je de consument gauw over de drempel. Het directe contact met de consument, die je kunt stimuleren om te kopen (ofwel met een duur woord verkooppsychologie), is bij geen enkel reclamemedium zo sterk aanwezig. Je kunt met een etalage je blijven onderscheiden en zorgen voor een hoge naamsbekendheid (de meest opvallende etalage onthoud je altijd, mensen gaan erover praten).

Bron: Nut van etalages bron: [1]

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen